Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 12:30 |

Vlada Distrikta odobrila niz tekućih transfera za Fond zdravstvenog osiguranja

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Smjernice za izradu nacrta pravilnika o kriterijima i načinu ostvarivanja prava na rad s polovicom radnog vremena ili prava roditelja djeteta s psihofizičkim smetnjama.

Na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge odobren je Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja (FZO) Brčko distrikta BiH za troškove transplantacije organa osiguranicima Distrikta za 2020. godinu u iznosu od 600.000 maraka, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Usvojena je i Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove FZO-u za troškove dijalize, suzbijanja epidemija i slično za 2020. godinu u iznosu od 50.000 maraka.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine u iznosu od 8.760.000 maraka.

Navodi se kako se sredstva na ime ovog tekućeg transfera za javne fondove odnose na pokrivanje troškova zdravstvene zaštite određenim kategorijama stanovništva određenih Zakonom o zdravstvenom osiguranju Distrikta i kategorijama utvrđenima Odlukom o postupku prijave na obvezno zdravstveno osiguranje osoba starijih od 65 godina.

Sve to odnosi se za sljedeće namjene: doprinosi za zdravstveno osiguranje osoba koje su registrirane u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, a koje ne primaju novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, doprinosi za zdravstveno osiguranje osoba iz točke 4. Sporazuma o implementaciji entitetskih obveza iz Konačne arbitražne odluke za Brčko koje se odnose na zdravstvenu zaštitu i zdravstveno osiguranje od 24. listopada 2000. godine, zatim doprinosi za zdravstveno osiguranje ili troškovi zdravstvene zaštite stanovnika Distrikta koji su obuhvaćeni socijalnim programima i mjerama socijalne politike Vlade Distrikta te doprinosi za zdravstveno osiguranje osoba starijih od 65 godina koje nisu osigurane po drugoj osnovi.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za postupanje pri odobravanju jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti razvojačenog branitelja i člana uže obitelji umrlog razvojačenog branitelja na području Brčkog, kao i Program utroška sredstva po ovoj odluci, a sredstva izdvojena u proračunu za ovu namjenu iznose 200.000 maraka.

Usvojen je i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju člana predstavnika Brčko distrikta BiH u Projektni odbor projekta "Zapošljavanje i sigurna opskrba energijom korištenjem biomase u BiH - nastavak projekta".

Vlada je, također, usvojila Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt memoranduma o razumijevanju i suradnji u području kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Kazahstan, kao i Zaključak o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade predsjedniku stručnog povjerenstva po Odluci o zaštiti civilnih žrtava rata za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada Distrikta osigurala oko milijun KM za štetu uzrokovanu afričkom svinjskom kugom

Za financiranje udruga umirovljenika Distrikta Vlada izdvaja 100.000 maraka

Vlada Distrikta izdvojila 600.000 KM za razvojačene branitelje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'