Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 13:16 |

Čović održao sastanak s članovima OO HDZ BiH Kreševo

FENA Saopćenje

KREŠEVO, 24. lipnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH Dragan Čović posjetio je u srijedu općinu Kreševo te održao sastanak s članovima Općinskog odbora (OO) te stranke s kojima je među ostalim razgovarao i o lokalnim izborima te izborima za Hrvatski sabor.

Dočekali su ga predsjednik Općinskog odbora, ujedno i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Srednjobosanske županije (SBŽ) Radoje Vidović, općinski načelnik Renato Pejak, ministar Feliks Vidović i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Nikica Tomić, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

"Drago mi je da smo mogli predložiti da Vidović bude kao treći na listi HDZ-a u 11. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor, odnosno da imamo predstavnika iz Središnje Bosne, iz vašeg Kreševa, i bilo bi naivno propustiti ovu priliku. To je čast i privilegija koju ste vi i zaslužili", kazao je Čović te istaknuo kako je za Hrvate u BiH važno tko će biti na vlasti u Hrvatskoj.

Vidović je gostima predstavio stanje u Općinskom odboru, istaknuvši dobru suradnju s izvršnom vlasti, Općinskim vijećem i načelnikom Kreševa.

"Što se tiče gospodarskog stanja i problema uzrokovanih pandemijom covid-19, određeni broj ljudi ostao je bez posla, ali stanje se popravlja i zahvaljujem gospodarstvenicima koji unatoč padu prihoda nisu otpuštali radnike", kazao je Vidović.

U kontekstu predizbornih kampanja, spomenuo je održavanje kontakta s ljudima u dijaspori, kazavši kako su prilikom svake posjete ili zajedničke aktivnosti reakcije pozitivne te da će suradnja biti nastavljena dugoročno s ciljem obostrane koristi i zadovoljstva.

Izdvojivši radove na regionalnoj cesti Kreševo - Kiseljak, nazvavši je žilom kucavicom za općinu Kreševo, načelnik Renato Pejak istaknuo je kako je pandemija koronavirusa usporila, ali nije zaustavila projekte.

"Cesta je rekonstruirana i predstavlja modernu prometnicu zahvaljujući, prije svega, sredstvima Vlade SBŽ-a, a riječ je o investiciji od preko četiri milijuna maraka. Kada su u pitanju ceste, infrastrukturni radovi idu dalje, aneks sportske dvorane je završen, put prema Tarčinu spojen, muzej Franjevačkog samostana uskoro će s cijelom zbirkom i cjelokupnom ostavštinom biti otvoren za javnost. Vršeni su radovi na rekonstrukciji korita rijeke, uređenje šetnica i još mnogo toga", kazao je Pejak.

Dodao je kako se sve navedeno ne bi moglo realizirati vlastitim sredstvima općine.

"Pratimo sve natječaje s viših razina zahvaljujući našim dužnosnicima kao i stranim veleposlanstvima, poput Republike Češke, Bugarske, ali prije svega Vlade Republike Hrvatske preko Državnog ureda za Hrvate izvan RH, pa i u manjem iznosu, pokušavamo nešto i preko projekata EU. Ohrabrujući su podaci oko zapošljavanja nakon određenih negativnih trendova uzrokovanih pandemijom, a prometna otvorenost ipak daje nadu da će investicija biti još više", dodao je načelnik.

Tradicionalne braniteljske igre ove godine ponovno su trebale biti održane u Kreševu no prema riječima predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Nikice Tomića, koji se osvrnuo na braniteljsku populaciju i problematiku s kojom se suočava, ovaj projekt je sada neizvjestan zbog pandemije, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana