Stranačke aktivnosti     | 24.06.2020. 13:38 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Šepić: Milanović se mora izviniti BiH i ‘gafove’ nadalje držati daleko od naše zemlje

Domaća i regionalna javnost danas polemizira o “gafu” Zorana Milanovića predsjednika Hrvatske koji je tokom posjete Crnoj Gori Bosnu i Hercegovinu okarakterizirao kao “državu tri entiteta”.

Tim povodom reagovao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka:

“Milanoviću, šta ako Hrvatsku čiji si predsjednik, neko počne promovisati kao fašističku državu koja nema snage ili se ne želi suprotstaviti toj retrogradnoj i neciviliziranoj tekovini, a tebe kao zaštitnika i promotora fašizma? Hoće li to biti gaf?

Tvoji pojedini sljedbenici, organizacije i grupe sistemski ignorišu fašizam, ili dozvoljavaju da se on baštini i promoviše, pod izgovorima patriotizma i domoljublja, i to sve sa tendencijom daljnjeg širenja i prenosa van granica Hrvatske.

Šta ako neko počne promovisati Hrvatsku kao nedemokratsku državu koja na svakom koraku krši i uzurpira mnoge pravne i moralne norme i prava svojih susjeda?  

Da li je gaf svjesno ići ka uništenju života ljudi, životne sredine vaših građana i komšija u pograničnom području oko Trgovske gore gdje vlasti Republike Hrvatske imaju namjeru odlagati nuklearni radioaktivni otpad, mimo svih standarda, konvencija i pravnih utemeljenja?

Ovakvi i slični istupi i ‘gafovi’ potvrdjuju namjeru i istinski odnos prema budućnosti naše zemlje, čega su već odavno svjesni građani BiH. Poručujemo vam da ovakav odnos i stalne povrede ustavnog uređenja, suvereniteta i integriteta BiH neće biti dopuštene i uvijek će biti odbačene.

Zato je važno da se Milanović što prije izvini Bosni i Hercegovini i ‘gafove’ nadalje drži podalje od naše države.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!