Stranačke aktivnosti     | 24.06.2020. 16:59 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Nakon Mostara, Sarajeva i Tuzle, Platforma za progres nastavlja sa organizacijom mirnih protestnih šetnji u gradovima Bosne i Hercegovine!

Pod sloganom "Dosta je bilo šutnje", 27.juna u Bihaću će se održati simbolična, mirna protestna šetnja, na kojoj ćemo dostojanstveno i glasno, podsjetiti na naše zahtjeve koji se tiču države, izbora, korupcije.

Uzimajući u obzir sve trenutne okolnosti, Platforma za progres će poštovati važeće mjere i odobrenje nadležnih institucija, te će u skladu s tim, maksimalan broj učesnika ove protestne šetnje biti tri stotine.

Pored zahtjeva koje promovišemo na svakoj protestnoj šetnji, u Bihaću ćemo pokrenuti i pitanje migranata, neravnopravnog odnosa državnih institucija prema Krajini i pitanje zbrinjavanja radioaktivnog otpada u slivu rijeke Une.

Mirna protestna šetnja će i ovog puta krenuti u 11:55, simbolično „5 do 12“.  Kolona sa prepoznatljivim transparentima će se kretati od Fethije, kroz ulice grada, do trga na kojem će predsjednik Platforme za progres održati govor za građanke i građane Bihaća!

Građanke i građani Bihaća koji odluče da nam se pridruže na ovoj protestnoj šetnji, dužni su poštovati sve epidemiološke mjere, poštovati fizičku distancu i nositi zaštitne maske!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu