Svijet     | 25.06.2020. 11:07 |

Indija registrovala novi dnevni rekord zaraženih od koronavirusa

FENA Internet

NEW DELHI, 25. juna (FENA) - Indija je registrovala u četvrtak još jedan rekordan broj dnevnih slučajeva zaraze, dok je New Delhi postao najteže pogođeni grad pandemijom koronavirusa u zemlji.

Indija je registrovala 16.922 slučajeva u proteklih 24 sata, čime je kupan broj zaraženih u zemlji porastao na 473.105 ljudi. Ministarstvo zdravstva danas je također izvijestilo o 418 novih smrtnih slučajeva, a ukupan broj preminulih porastao je na 14.894.

Ministarstvo je saopćilo da stopa oporavka nastavlja da se poboljšava i ona trenutno iznosi 56 posto.

Dok New Delhi još predstavlja veliki razlog brige sa svojih 70.390 slučajeva zaraze, vlasti su odlučile da vrše zdravstveni nadzor od kuće do kuće u indijskoj prijestonici tokom naredne dvije sedmice.  

Zvaničnici će obilaziti svako domaćinstvo kako bi registrovali detalje zdravstvenog stanja njegovih članova i testirali one koji su prijavili ili pokazivali simptome bolesti.

Vlasti New Delhija predvidjele su da bi se broj zaraženih samo u široj regiji indijske prijestonice mogao povećati na više od pola milona do kraja jula, i razmatraju da pretvore luksuzne hotele i stadione u poljske bolnice.

Pripadnici oružanih snaga pružali su medicinsku brigu i zaštitu pacijentima od koronavirusa smještenim u željezničke vagone koji su pretvoreni u medicinske premise na devet lokacija u indijskoj prijestonici, prenosi Associated Press.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Indijska policija ubila 13 moističkih pobunjenika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana