Bosna i Hercegovina     | 25.06.2020. 12:01 |

U policijskoj akciji 'Bure' zaplijenjeno 50 kilograma marihuane

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. juna (FENA) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) su u opsežnoj akciji kodnog naziva "Bure" lišili slobode 13 osumnjičenih osoba za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjeno je 50 kilograma marihuane, veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen prodajom narkotičkih sredstava, tri putnička vozila, veliki broj mobilnih telefona i kartica, te oprema za distribuiranje i konzumiranje droga.

-Izvršeni su pretresi na 20 lokacija u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši. Slobode je lišeno osam lica iz Bihaća, jedno iz Cazina, te četiri osobe iz Velike Kladuše. Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj prodaji je oko 500.000 KM. Kodni naziv 'Bure' je određen s obzirom da je svim aktivnostima prethodio pronalazak bureta u kojem je bilo 18 paketa marihuane i određeni iznos novca. Sama akcija je detaljno planirana i provođena nekoliko mjeseci, a realizirali su je pripadnici Sektora kriminalističke policije USK, Jedinice za specijalističku podršku, te službenici policijskih stanica u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši - izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije USK-a Snježana Galić.

Komesar Policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić naglasio je kako je ovo uspješan epilog samo prvog dijela akcije, koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i distribuiranja narkotičkih sredstava u ovom dijelu BiH.

-Najvažnije je da smo uspješno završili prvi dio akcije, odnosno da je višemjesečna akcija besprijekorno provedena u potpunoj tajnosti. Još jednom smo dokazali kako se možemo nositi sa svim izazovima, jer smo uporedo imali nekontrolirani priliv migranata i povećani obim posla zbog pandemije koronavirusa. Nastavljamo sa planiranim operativnim aktivnostima i provjerom određenih indicija i informacija s terena - dodao je policijski komesar Koričić.

Sve privedene osobe i zaplijenjeni dokazni materijal predani su Kantonalnom tužilaštvu USK-a na dalje postupanje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Prilikom pretresa stana kod Konjičanina pronađena veća količina marihuane

Srbijanska policija uhitila Bugarina osumnjičenog za krijumčarenje droge

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo