Stranačke aktivnosti     | 25.06.2020. 12:03 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

 

u povodu poziva Predsjedništvu BiH da poduzme neophodne mjere u cilju sprečavanja ponižavanja građana BiH od strane susjedne Hrvatske

 

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da poduzme neophodne mjere kako bi se spriječilo konstantno ponižavanje građana BiH od strane susjedne Hrvatske.

Selektivno uvođenje rigoroznih mjera građanima BiH koji ulaze u susjednu Hrvatsku krajnji je vid ponižavanja uz očito kršenje međunarodnih propisa i konvencija, posebno jer se građanima BiH selektivno uvode mjere zabrane kretanja, dok su ostale zemlje sa istom pandemijskom slikom pošteđene mjera susjedne zemlje.

Predsjedništvo BiH dužno je odmah uputiti protestnu notu susjednoj Hrvatskoj kao i Evropskoj uniji zbog očiglednih kršenja obavezujućih konvencija i zakona od strane Hrvatske, kao i reagovati uvođenjem recipročnih mjera kojima će zaštititi građane BiH od susjedne mržnje i primitivizma, naglašava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

25. 6. 2020.                                                                                     Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu