Bosna i Hercegovina     | 25.06.2020. 18:44 |

Predstavnici elektronskih medija traže povlašteno obračunavanje poreza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Predsjednici upravnih odbora Agencije za elektroničke medije (AEM) i Udruženja privatnih elektronskih medija BiH (PEM) Elvir Švrakić i Reuf Herić uputili su otvoreno pismo premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, tražeći da se mediji dovedu u rang industrija od značaja za Federaciju BiH te da se i njima porezi i doprinosi obračunavaju po povlaštenim stopama.

Pozivajući se na dobro poznatu ulogu i značaj medija u proteklim mjesecima, ali i svim vanrednim situacijama, u pismu zahtijevaju od Novalića da se hitno donesu odluke Vlade FBiH po kojima će mediji biti svrstani u taj rang s povlaštenim stopama.

- Svima je poznato da na ovome radite prethodne dvije godine, te da permanentno najavljujete umanjenje poreskih stopa za sva pravna lica u Federaciji. Ali da rezultata nema. "Korona zakon" koji ste donijeli ni u kom slučaju nije donio nikakve pogodnosti za medije, pa se nadamo da ćete na ovaj način pomoći više hiljada zaposlenih u medijskoj industriji - ističe se u otvorenom pismu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sud BiH potvrdio - otpremljena drugostepena presuda u predmetu Fadil Novalić i drugi

Potvrđena osuđujuća presuda Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sindikat BHRT-a moli za pomoć nadležne zbog teške finansijske situacije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom