Stranačke aktivnosti     | 26.06.2020. 10:01 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost


Gradski odbor PDP-a Istočno Sarajevo stava je da ima ubjedljivo najbolje kandidate za gradonačelnika i načelnike pojedinih opština koje su u sastavu grada, te detaljno analizira potencijalne kandidature, posebno za gradonačelnika Istočnog Sarajeva i načelnike opština u ovom gradu.

U GrO PDP Istočno Sarajevio ističu da su ponosni na mandat aktuelnog gradonačelnika Nenada Vukovića koji ovu funkciju obavlja dostojanstveno, veoma odgovorno i na zadovoljstvo velikog broja građana svih šest gradskih opština. Stav PDP je da najbolji moraju biti kandidati za pojedinačne funkcije, a ko su najbolji će reći stanovnici u okviru istraživanja javnog mnjenja koje je u toku na ovom području.

Na prostoru grada i šest gradskih opština PDP je stava da se razgovari vezano za kandidature mogu biti u okviru opozicionog bloka i da će se isključivo tražiti kompromis u cilju uspješnog zajedničkog nastupa.Gradski odbor PDP Istočno Sarajevo naglašava da će sjesti za sto samo sa onima koji poštuju princip dogovaranja ,a odbaciti nametanja bilo koje vrste. Oni biračima i članstvu partije poručuju da će imati ozbiljan politički gard u dogovaranju za najvažnije pozicije na narednim izborima i da nikome neće dati "bjanko" podršku bez šireg političkog koncepta.

„Naša politička organizacija će sačuvati imidž, kulturu i ponašanje, naročito istaknutih javnih ličnosti, kao i do sada. U okviru trenutnih aktivnosti, PDP priprema realan program za budućnost grada i opština koji će javnosti predstaviti u narednom periodu jer stanovništvo očekuje ozbiljnost i rad. Na bazi programa i vizije za razvoj grada i opština ćemo koncipirati i kandidature i koalicije. Zainteresovanu javnost, posebno članstvo i simpatizere, ćemo obavještavati o odlukama koje budemo donosili u narednom periodu kako bi, bez špekulacija, znali tačne i nedvosmislene stavove po najvažnijim pitanjima”, ističe se u saopštenju Gradskog odbora PDP Istočno Sarajevo.

S poštovanjem,

Banja Luka, 25.06.2020. godine


Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!