Bosna i Hercegovina     | 26.06.2020. 12:17 |

Herceg: Do kraja mandata obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u

FENA Denis Leko

MOSTAR, 26. lipnja (FENA) - Završetak radova na obnovi školske zgrade, dvorane i igrališta Osnovne škole Ivana Gundulića u Mostaru obilježen je u petak prigodnim programom kojem su, među ostalim, prisustvovali i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Herceg je tom prigodom kazao kako novoobnovljena škola može biti na ponos cijeloj zajednici.

- Prije nepune dvije godine obećali smo obnovu škole i danas ovdje stojimo pred djecom, njihovim roditeljima, prosvjetnim radnicima i javnošću te pred školom, dvoranom i igralištem u novom ruhu koji mogu biti na ponos cijele naše zajednice - istaknuo je Herceg.

Obnova ove škole, ali i drugih objekata kroz projekte Vlade HNŽ-a je, po njegovim riječim,a puno više od samog utopljavanja.

- To je i štednja energije uz puno bolje uvjete života i rada prosvjetnih radnika i boravka naše djece. Ovu školu pohađa gotovo 700 djece i bitno je imati osigurane uvjete u kojima se djeca ljeti ne moraju preznojavati ili zimi smrzavati - kazao je Herceg.

Dodao je kako je županijska vlada, osim škole "Ivana Gundulića" kroz zadnjih pet godina obnovila još tridesetak objekata.

- To su prije svega škole, domovi zdravlja, ali i drugi objekti koje smo obnovili kroz Projekt energetske učinkovitosti u HNŽ-u. Vlada je tu uložila značajna financijska sredstva, gotov 20 milijuna maraka. Iako je kriza, mi s tim projektom nastavljamo i ove godine. Radi se o pet novih objekata, a to su Srednja prometna škola u Mostaru i Srednja škola u Rami, dva doma zdravlja u Čitluku i Čapljini te Narodni univerzitet u Konjicu. Cilj nam je do kraja mandata obnoviti sve javne objekte u našoj županiji - kazao je Herceg.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je želja gradskih vlasti, osiguravajući bolje uvjete školovanja, podići i kvaliteta znanja, rada i volje za učenjem.

- Mislim da je to vrlo važno. Ova škola je prije relativno kratkog vremena bila na granicama periferije, a danas dolazi u središte. Također, radimo i druge infrastrukturne objekte oko škole kako bi i učenike zaštitili na određen način što je također od velike važnosti - kazao je Bešlić.

Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića u Mostaru Marija Jurčić kazala je kako ta škola po broju učenika u samom vrhu škola koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu u HNŽ-u.

- Ono što ovu školu razlikuje od drugih je velik broj projektnih aktivnosti u kojima sudjelujemo na lokalnoj i državnoj razini i kojima želimo oplemeniti život škole, poboljšati znanja učenika i stvoriti kod njih kompetencije koje su im potrebne za 21. stoljeće - istaknula je Juričić.

Dodala je kako jednu školu čine prvenstveno ljudi, ali i da su materijalno-tehnički uvjeti vrlo važan čimbenik u procesu osuvremenjivanja i podizanja kvalitete nastave na višu razinu.

- OŠ Ivana Gundulića dugi niz godina bila je na čekanju, a zahvaljujući Vladi HNŽ-a i Gradu Mostaru naša škola, kao i igralište i dvorana, bljesnuli su u novom ruhu - istaknula je ravnateljica Juričić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo