Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

Bihać je spreman za  simboličnu protestnu šetnju!

U prostorijama Platforme za progres Bihać danas je održana konferencija za medije povodom mirne protestne šetnje koja će se održati sutra u 11:55 ili simbolično 5 do 12.

„Polazak simbolične protestne šetnje je ispred Fethije, a kolona će se kretati ulicama grada, sve do trga. Obzirom na epidemiološke mjere Platforma će i ovog puta pokazati odgovornost i poštovat ćemo sve mjere kriznih štabova tokom održavanja protestne šetnje i iz tog razloga broj učesnika ove šetnje će biti do tri stotine.“, kazao je Hasan Hatić, predsjednik Gradskog odbora Bihać.

Mirsad Kečanović, predsjednik regionalnog odbora regije Una istakao je da je protestna šetnja u Bihaću izuzetna prilika da se  građani ovog grada upoznaju sa zahtjevima Platforme za progres i da iznesu svoj stav. Regija Una, kako je naveo, spremno dočekuje ovaj dan.

Anela Perviz, potpredsjednica Tima za komunikacije i marketing istakla je da je organizacija ove kao i prethodnih protestnih šetnji protekla u najboljem redu. Pozvala je građane i građanke Bihaća da simboličnu šetnju podrže aplauzom sa balkona, sirenama iz automobila ili online na zvaničnoj facebook stranici Platforme za progres na kojoj će biti uživo prenos sa protestne šetnje.

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić kazao je da je Krajina bitna za Bosnu i Hercegovinu i podsjetio na zahtjeve Platforme za progres koji se tiču države, izbora i korupcije. Fokus ove protestne šetnje također će biti pitanje migranata, neravnopravnog odnosa državnih institucija prema Krajini i pitanje zbrinjavanja radioaktivnog otpada u slivu rijeke Une. Naglasio je da će se protestne šetnje održavati u cijeloj Bosni i Hercegovini sve dok se zahtjevi ne ispune!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.