Kultura     | 26.06.2020. 16:03 |

Novi film Marijinih obroka s Gerardom Butlerom pod nazivom 'Ljubav dopire svuda'

FENA Saopćenje

MEĐUGORJE, 26. lipnja (FENA) - "Marijini obroci", humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i Hollywoodskom zvijezdom Gerardom Butlerom kako bi snimili novi film ''Ljubav dopire svuda''. 

 Film prati glumca i producenta na putovanju Liberijom i Haitijem s osnivačem humanitarne organizacije, Magnusom MacFarlane-Barrowom

 Snimljen prije krize Covid-19, ''Ljubav dopire svuda'' pokazuje nevjerojatnu moć promjene koju ima obrazovanje i nužno potrebnu hranu u školama za najranjiviju djecu svijeta. Ta djeca i dalje trebaju potporu iako je Covid-19 zatvorio njihova tradicionalna mjesta obrazovanja.

 "Kao humanitarna organizacija koja je posvećena hranjenu djece u nekim od najsiromašnijih zajednica, nikada nije bilo važnije u Marijinim obrocima održati obećanje i poduprijeti tu djecu dostavljajući hranu u njihove zajednice i domove, koji su sada njihova nova mjesta obrazovanja.

 Dijeleći svoje iskustvo u Marijinim obrocima kroz ovaj film, Gerry nam pomaže usmjeriti svjetlo na djecu koju hranimo i osigurati  da se njihovi glasovi ne izgube", kazao je Magnus.

 Gerard, koji je glumio u filmovima poput "300", "Pad Anđela", "P.S. Volim Te" imao je priliku upoznati heroje u stvarnom životu u samom srcu Marijinih obroka.

  "Ovo me putovanje dirnulo na toliko različitih načina – emotivno, duhovno i fizički. Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim, naglašenim okruženjima… a onda posjetite Liberiju i Haiti i vidite kako su učitelji u školama heroji, i djeca koja dolaze praznih trbuha svaki dan u školu su heroji.

 Svaki obrok koji posluže Marijini obroci dijelom su humanitarnog rada i malo djelo ljubavi. To se sve prenosi u obitelji i zajednice i daje im nadu. To je razlika između djeteta koje kaže "Želim biti liječnik" i onog koji kaže ''Želim preživjeti"", istaknuo je Gerard.

 Film prikazuje Gerarda koji se potpuno uključio u život zajednice – predaje matematiku, pleše, sadi biljke u školskom vrtu, priprema hranu, donosi vodu iz lokalnog bunara, čak i dijeli savjete iz glume djeci u školskoj predstavi Isusovog rođenja, priopćeno je iz humatinarne organizacije "Marijini obroci".

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!