Bosna i Hercegovina     | 26.06.2020. 17:12 |

GSS Federacije BiH odgodio 3. vikend obuke Ljetnog tečaja za spasavaoca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Gorska služba spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine odgodila je planirani 3. vikend obuke Ljetnog tečaja GSS-a za registrovanog spasavaoca, koji je trebao biti održan 27. i 28. juna u Jajcu, zbog aktuelne situacije i porasta broja zaraženih koronavirusom u BiH.

Iz GSS-a FBiH navode da će dalji tok aktivnosti edukacija i obuka biti planiran shodno aktuelnom stanju sa epidemijom.

Iz te službe preporučuju društvenu odgovornost pridržavanjem svih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba, koje uključuju ponašanja prilikom kretanja i socijalne interakcije, ali i odgovornost po pitanju informisanja o promjenama ličnog zdravstvenog stanja, a posebno pojava simtpoma koje uzrokuje virus Covid- 19, te daljeg postupanja po utvrđenom protokolu.

- Gorska služba spašavanja Federacije BiH, sa svojim stanicama, predvođenim Komisijom za prvu pomoć, prati i informiše se o zdravstvenom stanju svojih članova, te daje instrukcije za eventualna dalja postupanja. Kako bismo podigli sigurnost svih strana na što veći nivo, Komisija daje savjete i smjernice o postupanju u akcijama spašavanja, dezinficiranju opreme i vozila, kao i održavanju, dezinficiranju i higijeni službenih prostorija, ali i održavanju obuka, edukacija i okupljanja članova - ističe se u saopćenju.

Apeluju također na građane koji planiraju provoditi vrijeme u prirodi da se pridržavaju propisanih mjera, naglašavajući da čuvajući sebe čuvaju sve ostale, pa tako i članove GSS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

GSS FBiH: Intervencija i prva pomoć na planini

Pripadnici GSS-a u spasilačkoj misiji na ferati Srce Veleža

Spasioci GSS-a uspješno okončali akciju spašavanja stranih državljana na vrhu Vis

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo