Bosna i Hercegovina     | 26.06.2020. 19:34 |

U HNŽ-u 54 nova slučaja covida-19

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. lipnja (FENA) - Tijekom današnjega dana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na covid-19 testirano je 116 uzoraka, od čega je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozitivno ukupno 54, i to 50 iz Stoca, 3 iz Mostara i 1 iz Čitluka.

S obzirom na evidentno pogoršanu epidemiološku sliku, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i scoijalne skrbi iznova je pozvao građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite - držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora.

Krizni stožer apelira i na pridržavanje nedavno donesenih preventivnih mjera, odnosno strogo pridržavanje naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Također, od jedinica lokalne samouprave traži se provedba pojačanog inspekcijskog nadzora sukladno naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. 

U  ustanovama socijalne skrbi sa smještajem korisnika obustavljaju se posjete korisnicima i izlasci korisnika, priopćili su iz Kriznog stožera.

Svi zaposleni u ustanovama socijalne skrbi sa smještajem korisnika i u dječjim vrtićima testirat će se svakih 21 dan do daljnjeg. Testiranje se, kako je navedeno, vrši sukladno propisanoj proceduri nadležne zdravstvene ustanove, a za provedbu ove mjere odgovorne su ustanove socijalne skrbi, dječji vrtići i nadležne zdravstvene ustanove. 

"Nalaže se zdravstvenim ustanovama aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu covida-19 i uspostava trijažnih/febrilnih punktova te su o istom obvezni dostaviti izvješće Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije najkasnije do 30.lipnja ove godine", stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo