Bosna i Hercegovina     | 27.06.2020. 15:21 |

Općina Kalesija počela projekt uređivanja korita rijeke Gribaje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Općinski načelnik Sead Džafić donio je Odluku o pokretanju radova na uređenju korita rijeke Gribaje u dijelu pijace u Tojšićima gdje u proteklo vrijeme njeno izlijevanje stvara probleme mještanima i onemogućava pristup stambenim i poslovnim objektima, saopćila je Služba za informisanje Općine Kalesija.

- Kompletan projekat košta više od 450.000 KM, mi smo se odlučili da ga podjelimo u tri faze i da krenemo sa radovima sa onoliko novca koliko možemo izdvojiti iz budžeta a projekat smo kandidovali i prema većim nivoima vlasti i očekujemo njihovu podršku. Na ovoj dionici gdje Gribaja ima suženje imamo i nelegalno sagrađene mostove koje ćemo morati srušiti i u starom koritu napraviti saobraćajnicu sa koje će mještani imati pristup svojim domovima - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Rijeka Gribaja u Tojšićima već više od petnaest godina stvara probleme mještanima nanoseći im velike materijalne štete, a 2017. godine urađena je sanacija jednog dijela korita, te je ovo nastavak uređenja i pomoći mještanima Tojšića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Kalesija - Doček volontera koji su u Turskoj montirali stambene kontejnere

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo