Stranačke aktivnosti     | 28.06.2020. 13:16 |

Saopštenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

 

u povodu javnog poziva za glasanje protiv političkih sluga Jasmina Imamovića

 

Nakon što je na prijedlog vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića usvojen zaključak, citiramo: "Kolegij Gradskog vijeća Tuzla traži od Stručne službe Gradskog vijeća da se za narednu redovnu sjednicu Gradskog vijeća pripremi izmjenu Poslovnika Gradskog vijeća na način i samo u dijelu da se iz Poslovnika Gradskog vijeća briše podpoglavlje h) Zakazivanje, održavanje i odlučivanje na sjednicama Gradskog vijeća za vrijeme trajanja stanja nesreće", završen citat, kako bi se ukinule protuustavne odredbe kojim su uvedene elektronske/online sjednica i vijećnicima onemogućeno predlaganje održavanja sjednica, dnevnog reda i rasprava na Gradskom vijeću, došlo je do nezapamćenog lobiranja i pozivanja vijećnika da se zadrže elektronske/online sjednice.

Lobistički interes za zadržavanje protuustavnog onemogućavanja rada vijećnika putem političkih sluga ima jedino gradonačelnik Jasmin Imamović, koji je sebi za vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće obezbijedio pored izvršne i ovlasti zakonodavne vlasti, a sada se namjerava izlobirati održavanje elektronskih/online sjednica Gradskog vijeća i bez proglašenja stanja nesreće, kako bi vlast mogla raditi šta hoće bez kontrole (ne)djelovanja.

Skandaloznost namjere Jasmina Imamovića i njegovih političkih sluga posebna je zbog okolnosti da je otvorena sezona na Pannonici gdje se nalazi oko 5.000 osoba a pokušava se izlobirati onemogućavanje rada 31-og vijećnika u Gradskoj vijećnici ili u drugim objektima u Tuzli gdje razmak između vijećnika može biti i preko deset metara. Takođe, Jasmin Imamović je nedavno pozvao 98 poslanika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH da održavaju sjednice u Tuzli, a pokušava se onemogućiti zasjedanje 31-og tuzlanskog vijećnika, iako se sjednice Gradskog vijeća mogu održavati i na Pannonici, koja je prema odluci Jasmina Imamovića očito korona-free zona.

Pozivaju se građani da zbog oduzimanja njihovog izbornog prava da ih predstavljaju izabrani zvaničnici na sjednicama Gradskog vijeća na hinjsku i protuustavnu politikansku vatru uzvratite izbornom vatrom i masovnim izlaskom na izbore glasanjem protiv političkih sluga Jasmina Imamovića iste smjeste na zasluženo političko smetljište.

 

28. 6. 2020.                                                                                       Muamer Dedić, Press BOSS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'