Ekonomija     | 29.06.2020. 11:36 |

Čović s poslodavacima o pomoći gospodarstvu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. lipnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je u ponedjeljak radni sastanak s predsjednikom Udruge poslodavaca FBiH i predstavnikom Prevent grupacije Adnanom Smailbegovićem, direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem i vlasnikom tvrtke Violeta d.o.o. Petrom Ćorlukom.

Tom prigodom razgovaralo se o izazovima s kojima se poslodavci trenutno suočavaju zbog novonastalih okolnosti te preprekama koje je nužno čim prije otkloniti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predstavnici poslodavaca izdvojili su kako pomaci postoje, ali da ih je potrebno ubrzati kako bi se olakšalo svim gospodarstvenicima bržim i efikasnijim rješenjima.

Predstavnici poslodavaca podsjetili su na dva zakonska prijedloga koja imaju za cilj reformirati, modernizirati i ubrzati ekonomski i gospodarski sektor, a koja su i dalje na čekanju u Parlamentu Federacije BiH.

Navedene mjere dovele bi do prijeko potrebnog rasterećenja u privatnom sektoru i omogućile poboljšanje i povećanje prihoda zaposlenika, naveli su predstavnici poslodavaca.

Čović je istaknuo kako je suradnja i zajedničko djelovanje privatnog sektora i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti prijeko potrebna i nužna na svim razinama.

Pojava pandemije zakočila je sve reformske procese i bilo je potrebno prilagoditi se takvim okolnostima, ali i nadomjestiti gubitke koji su uslijedili, dodao je.

Čović je dao punu potporu i pomoć inicijativama i prijedlozima poslodavaca i gospodarstvenika, te pozvao na zajedničko ubrzano djelovanje kako bi reformske procese ubrzali i unijeli novu dinamiku u sljedećem razdoblju, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'