Svijet     | 29.06.2020. 14:24 |

Grčka nastavlja ukidati restriktivne mjere

FENA Internet

ATINA, 29. juna (FENA) - Kina, kockarnice i dječji ljetnji kampovi ponovo su otvoreni u Grčkoj u ponedjeljak, dok će se koncerti, konferencije, komercijalni sajmovi i umjetnički događaji ponovo moći održavati u posljednjoj fazi ublažavanja restriktivnih mjera diljem zemlje.

Ljetna kina na otvorenom već rade nekoliko sedmica, ali je ovo prvi put da će filmske projekcije u kino salama biti prikazivane od kada su mjere uvedene u martu, prenosi AP.

Grčka vlada ranije je uvela mjere radi sprečavanja širenja koronavirusa u zemlji, što je korak koji je zaslužan za to što je broj umrlih i kritično bolesnih pacijenata i dalje nizak.

 Grčka je u nedjelju izvijestila da nema novih smrtnih slučajeva te da je potvrđeno 10 novih slučajeva zaraze. Ukupno  je u Grčkoj 191 smrtni slučaj i 3.376 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. 

U srijedu će na regionalnim aerodromima širom zemlje biti dozvoljeni međunarodni letovi. Trenutno turisti mogu letjeti samo u Atinu ili sjeverni grad Solun. Grčka želi privući strane posjetitelje, jer turizam čini značajan dio ekonomije te zemlje.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U Grčkoj uhapšena 63 člana kriminale grupe zbog nasilja na sportskim terenima

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Bjesni požar na grčkom otoku Kritu, vlasti naredile evakuaciju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel