Servisne informacije     | 01.07.2020. 13:57 |

Upozorenje vozačima - Povećan broj motociklista i biciklista u saobraćaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Povećan je broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa se učesnici u saobraćaju pozivaju na dodatni oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, potrebno je praviti češće pauze. Preporučuje se oprezna vožnja, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf. Na ovim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 do 21.00 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, svaki dan osim nedjelje, od 08.00 do 14.00 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 72 sata. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka. Granični prijelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo