Bosna i Hercegovina     | 01.07.2020. 14:30 |

Džaferović primio umjetnicu Šehović i direktora Memorijalnog centra Suljagića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas umjetnicu Aidu Šehović i direktora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emira Suljagića. 

Džaferovića su Šehović i Suljagić informirali o detaljima pratećeg programa u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Zaštićene zone UN Srebrenica".

Poseban naglasak je stavljen na umjetničke projekte kroz koje se čuva sjećanje na žrtve genocida. 

Jedan od tih projekata je i "Spomenik sjećanja - Što te nema" umjetnice Aide Šehović koji će, nakon Tuzle, Haga, Venecijanskog bijenala, New Yorka, Toronta, Bostona, Istanbula i niza drugih gradova, ove godine u saradnji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra, biti postavljen u Srebrenici.

Predsjedavajući Džaferović je iskazao punu podršku cjelokupnom radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Predsjedavajući Džaferović je umjetnici Šehović simbolično uručio fildžan koji će biti dio postavke "Što te nema" u Srebrenici, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'