Stranačke aktivnosti     | 01.07.2020. 14:45 |

Saopćenje za javnost SBB BiH

FENA Saopćenje

Saopćenje SBB-a: Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je konsultativni sastanak sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem. Tokom sastanka potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi.

Predstavnici poslodavaca urgiraju da parlamentarne stranke učine dodatne napore i što prije usvoje  reformske zakone, koji su i dalje na čekanju u Parlamentu FBiH. Predložene mjere, uz amandmansku korekciju, dovele bi do neophodnog rasterećenja privrede i omogućili  povećanje prihoda zaposlenika i očuvanja radnih mjesta.

Od Radončića je, kao realiziranog privrednika, zatraženo da se što više uključi u objedinjavanje svih političkih faktora i ekonomske struke, kako bi se što prije došlo do prihvatljivih rješenja, iza kojih stoje poslodavci, ali su i značajno usaglašeni sa predstavnicima sindikata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!