Bosna i Hercegovina     | 01.07.2020. 18:47 |

Grubeša sa zamjenicom ambasadora Velike Britanije u BiH Ruth Wiseman

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Ministar pravde BiH Josip Grubeša sastao se danas sa zamjenicom ambasadora Velike Britanije u BiH Ruth Wiseman, a na sastanku se razgovaralo o usvajanju Strategije za procesuiranje ratnih zločina, kao i izmjenama Zakona o VSTV-u i Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH.

Ministar Grubeša je istaknuo da je Ministarstvo pravde BiH učinilo sve što je traženo za otklanjanje navodnih nedorečenosti u materijalu Radne skupine, te da ne vidi razlog zašto se i dalje osporava usvajanje Strategije za procesuiranju ratnih zločina.

Zamjenica ambasadora Velike Britanije u BiH Ruth Wiseman je naglasila da iako Velika Britanija nije više članica Europske unije, podržava europski put Bosne i Hercegovine, te da i dalje stoje na raspolaganju vlastima u BiH da im na tom putu pruže pomoć.

Tokom sastanka pohvaljen je napredak učinjen da se osigura održavanje izbora u Mostaru, istaknut je značaj provođenja i ostalih presuda Ustavnog suda BiH, te su razgovarali i o metodama za veće sudjelovanje žena u političkom životu u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grubeša na Samitu o digitalizaciji pravosuđa u Ohridu

Ministar Grubeša na 32. konferenciji SEEPAG-a

Grubeša primio predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo