Sport     | 02.07.2020. 15:05 |

Memić primio odbojkašice Ilidže i rukometašice Hrasnice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić primio je danas odbojkašice ŽOK Ilidža i rukometašice Hrasnice. 

Djevojke iz ŽOK Igman Ilidža ostvarile su veliki uspjeh osvajanjem titule prvaka superlige FBiH i tako se plasirale u elitnu rang premijer ligu BiH za odbojkašice, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Nakon izbijanja pandemije i tri kola prije završetka ligaškog takmičenja u superligi FBiH grupa Sjever odbojkašice trenera Damira Bahića zauzimale su prvo mjesto na tabeli bez ijednog poraza. Nakon odluke Odbojkaškog saveza da se zavši prvenstvo Ilidžanke su morale odigrati dvije utakmice sa prvakom grupe Sjever, odbojkašicama ŽOK Bosna Kalesija. Poslije 12 godina Premijer liga BiH dolazi na Ilidžu gdje će se gledati utakmice sa najboljim ekipama u BiH.

Rukometašice Hrasnice plasirale su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a čelni ljudi ovog kluba u narednoj sezoni najavljuju pohod na sami vrh najelitnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.

Uspjeh "vučica ispod Igmana", kako ih od milja zovu navijači, veći je ako se ima u vidu da ekipu uglavnom sačinjavaju rukometašice mlade i pune želje za pobjedom što je  svojevrsna nagrada za ogroman entuzijazam popularnog trenera Fuada Lokvančića.

Načelnik Memić je čestitao na uspjehu obje ekipe i uručio im uručio po 5.000 KM novčane nagrade.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'