Servisne informacije     | 03.07.2020. 08:45 |

U BiH jutros malo do umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - U sjeverozapadnim dijelovima BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stupnjeva, Ivan Sedlo 16, Bugojno i Srebrenica 17, Jajce, Sarajevo i Zenica 18, Bihać i Sanski Most 19, Drvar, Livno, Tuzla i Zvornik 20, Banja Luka i Prijedor 21, Doboj 22, Gradačac, Grude i Trebinje 23, Bijeljina, Mostar, Široki Brijeg i Stolac 24 te Neum 26 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u jutarnjim satima na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostaku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne porast oblačnosti u Bosni i na sjeveru Hercegovine može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su moguće intenzivnije padavine.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 30 do 36 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačano i sunčano vrijeme uz postepen porast oblačnosti. Poslije podne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'