Ekonomija     | 03.07.2020. 09:35 |

Uskoro formiranje tima za restrukturiranje preduzeća GRAS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar finansija Jasmin Halebić razgovarali su s v.d. direktorom GRAS-a Almirom Ahmetspahićem, rukovodiocem Sektora za razvoj Mustafom Mehanovićem, i predstavnicima sindikata GRAS-a Amirom Muminovićem i Adnanom Himzanijom o restruktuiranju tog preduzeća.

Sastanak je inicirao Nenadić kako bi bili određeni budući koraci djelovanja radi unapređenja korporativnog upravljanja i efikasnijeg rada tog preduzeća, za što su interes iskazali učesnici današnjeg sastanka.

Dogovoreno je da će biti formiran tim predstavnika Vlade i GRAS-a koji će voditi razgovore u vezi s reorganizacijom i restrukturiranjem tog preduzeća.

Zajednički je stav da su promjene neminovne, a to su pokazale i analize organizacije i poslovanja tog preduzeća, sadržane u Programu restruktuiranja koji je izradila Britanska konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers, na zahtjev Vlade KS.

- Plan je da odredimo na koji način ćemo voditi pregovarački proces, ko će sudjelovati u pregovorima, kad oni počinju, kojim redoslijedom ćemo delegirati pitanja, koje dokumente trebamo uzeti u obzir, te kada možemo planirati završetak rada - naveo je Nenadić, te je zatražio od predstavnika GRAS-a da Vladi dostave spisak članova tima iz tog preduzeća.

Kalem je istakao da će sa upravom preduzeća i predstavnicima sindikata tražiti najbolja rješenja, uz puno uvažavanje prava i interesa uposlenika.

Kazao je da je to dio plana usmjerenog ka unaprijeđenju javnog gradskog prijevoza i boljoj usluzi građanima, te da Vlada paralelno radi na tome i kroz realizaciju novih projekata, kao što su obnova tramvajske pruge, te nabavka novih tramvaja i trolejbusa ukupne vrijednosti 65 miliona eura, za koje je u toku tenderska procedura, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo