Svijet     | 03.07.2020. 10:49 |

Indija potvrdila novi rekordni broj zaraženih u 24 sata

FENA Internet

NEW DELHI, 3. jula (FENA) - Indija je u petak izvijestila o još jednom rekordno visokom broju zaraženih od koronavirusa u jednom danu, dok će ponovo za turiste u narednoj sedmici otvoriti svoje spomenike, među kojima je i Taj Mahal.

S 20.903 nova slučaja zaraze, ukupan broj oboljelih u Indiji porastao je na 625.544 ljudi. Ministarstvo zdravstva također je izvjestilo o još 379 preminulih u protekla 24 sata, čime je ukupan broj fatalnih ishoda porastao na 18.213.

S trenutnom stopom zaraze, očekuje se da Indija da nadmaši 660.000 slučajeva zaraze u Rusiji u narednim danima i da postane treća najteže pogođena zemlja u svijetu nakon Sjedinjenih Država i Brazila. To je osma zemlja u svijetu po broju preminulih u pandemiji, sudeći po statističkim podacima univerziteta Johns Hopkins.

Nakon dvomjesečnih strogih restriktivnih mjera, Indija je ublažila ograničenja u većem dijelu zemlje izuzev u oblastima najvišeg rizika.

Ministarstvo kulture odlučilo je da ponovo otvori sve spomenike u ponedjeljak, istovremeno limitirajući broj posjetilaca i uvodeći obavezno nošenje zaštitnih maski, prenosi AP.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U februaru u BiH 94 hiljade turista, 5,5 posto više u odnosu na februar prošle godine

Indijska policija ubila 13 moističkih pobunjenika

U FBiH u februaru više od 60 hiljada turista, 9,3 posto više u odnosu na februar prošle godine

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana