Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

Prijavu za ovjeru Platforme za progres danas su u Centralnu izbornu komisiju dostavili predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres Lana Bečiragić i predsjednik političke organizacije Mirsad Hadžikadić.

"Postojimo 19 mjeseci, u izgradnju Platforme uloženo je mnogo truda i rada, a ovaj dan je za nas veliki događaj i mali korak ka velikim lokalnim promjenama. Ovom prilikom bih se zahvalila svim predsjednicima regija, aktivistima, simpatizerima na više nego uspješnoj realizaciji aktivnosti u proteklom periodu ", kazala je Lana Bečiragić, predsjednik Izbornog štaba Platforme za progres.

U skladu sa odredbama Centralne izborne komisije, Platforma za progres je za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine prikupila 9158 potpisa podrške.

"Ponosni smo na podršku građana i građanki Bosne i Hercegovine koju smo dobili prilikom prikupljanja potpisa. Prijavili smo učešće na izborima u 38 izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini. “, naglasio je Hadžikadić.

Podsjećamo, Platforma za progres osnovana je u novembru 2018. godine nakon Općih izbora, a danas broji nešto više od 7000 članova iz Bosne i Hercegovine i dijaspore.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.