Stranačke aktivnosti     | 03.07.2020. 14:10 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok je danas dostavio potpise podrške za nastup i predlaganje kandidatskih listi na narednim lokalnim izborima, čime je ispunjena jedna od temeljnih zakonskih formalnosti za preko trideset opština u oba bh entiteta.

U delegaciji koja je posjetila Centralnu izbornu komisiju su, pored predsjednika Senada Šepića, bili još i zastupnici Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH Aida Baručija, u Parlamentu Federacije BiH Amer Obradović i u Gradskom vijeću Zenica Ekrem Tuka.

Važno je istaći da će Nezavisni blok uz sopstvene liste u preko trideset opština u oba entiteta, i sa pet kandidata za načelnike, u nekim lokalnim zajednicama nastupati i u koalicionom obliku, oko čega se još usaglašavaju lokalni programi i platforme koje za cilj moraju imati realne i izvodljive mjere za dobrobit svih građana podjednako.

Zahvaljujemo se svim gradjanima, njih skoro 7000 koji su dali potpise podrške za prijavu Nezavisnog bloka i time potvrdili da su prepoznali istrajnost, dosljednost i vjerodostojnost politike po čemu je prepoznatljiv Nezavisni blok na prostoru cijele BiH.

Ponosni smo na činjenicu da i naše lokalne organizacije predstavljaju društveno odgovorni i pošteni pojedinci te da će upravo takvi biti predvodnici politika Nezavisnog bloka kao budući vijećnici i načelnici općina.

Svim ostalim sudionicima u izbornom procesu želimo puno sreće i uspjeha, uz poziv da ostatak izbornog procesa i kampanju vodimo na demokratski i fer način, što u konačnici jedino može donijeti željeni prosperitet našim sugrađanima i državi Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom