Regija     | 06.07.2020. 12:26 |

U Sloveniji 16 novih slučajeva koronavirusa u 24 sata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 6. srpnja (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata obavljeno 530 testiranja te je potvrđeno 16 novozaraženih koronavirusom, a nijedan novi smrtni slučaj, objavila je u ponedjeljak slovenska vlada.

Broj potvrđenih infekcija od početka epidemije tako se povećao na 1716, aktivnih je 195 slučajeva.

U bolnici je zbog covida-19 trenutačno 11 ljudi, što je pet više nego prethodnog dana, objavilo je ministarstvo zdravstva, a broj umrlih među zaraženima od početka epidemije ostaje 111.

Epidemiologe zadnjih dana brine stanje u domu za starije i nemoćne u Vipavi. Tako su prvi pozitivni slučajevi zaraze zabilježeni u petak među štićenicima i zaposlenicima te ustanove. Do nedjelje je zaraza bila potvrđena kod sedam zaposlenih i devet štićenika od kojih su neki prebačeni u bolnicu.

Ostali zaraženi su u karanteni ili samoizolaciji, a danas se nastavlja testiranje preostalih, pa bi se broj inficiranih mogao i povećati, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Mediji citiraju i neke od zadnjih izjava infrektologinje Bojane Beović i premijera Janeza Janše koje sugeriraju da se planira daljnje pooštravanje epidemioloških mjera i da se predviđaju neke nove restrikcije kako bi se uspostavila kontrola na novim žarištima covida-19.

Beović je, kako prenosi ljubljansko "Delo", iznijela mišljenje da bi kontrolu granice s Hrvatskom i restrikcije koje su stupile na snagu krajem prošlog tjedna, trebalo još pojačati i tako smanjiti mogućnost unosa virusa iz epidemiološki rizičnih država s crvene liste na Balkanu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo