Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 15:34 |

KS-Nastaviti integraciju medijske i informacijske pismenosti u obrazovni sistem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, sa saradnicima, održao je sastanak sa šefom Ureda UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) Sinišom Šešumom, dekanom Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Seadom Turčalom i rukovodiocem Instituta za društvena istraživanja FPN Sarajevo Emirom Vajzovićem.

Tema današnjeg sastanka bila je medijska i informacijska pismenost kao ključne i krovne kompetencije u digitalnom dobu, odnosno kako i na koji način strateški pristupiti medijskoj i informacijskoj pismenosti, digitalnom učenju i društvenoj koheziji u Kantonu Sarajevu.

Ministar Krivić zahvalio je UNESCO-u za podršku koju pruža obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo i predložio konkretiziranje saradnje u skladu s potrebama obrazovne zajednice.

- Dogovorena je dalja kontinuirana saradnja u radu i pripremi integracije medijske i informacijske pismenosti u obrazovni sistem u Kantonu Sarajevo - saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Željana Zovko organizira panel raspravu povodom 20. obljetnice upisa Mostara na UNESCO-vu listu

Upućen poziv institucijama kulture i pojedincima da apliciraju za dodjelu grant sredstava

Državno povjerenstvo za UNESCO BiH ponovno aktivno nakon četiri godine

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta