Stranačke aktivnosti     | 06.07.2020. 19:58 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Jučer, 05.07.2020.godine, povratničko naselje Bravnice na području Općine Jajce, obišla je delegacija SDP BiH na čelu s Helez Nijazom, zastupnikom u Parlamentu FBiH i Predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH SBK, Atanasijević Ljubinkom, zamjenicom Predsjedavajućeg Skupštine Srednjobosanskog kantona, zastupnicom u Domu narod Parlamenta FBiH i članicom Predsjedništva SDP BiH i Kurt Edinom, vijećnicom u Općinskom vijeću Jajce i predsjednicom Općinske organizacije SDP BiH Jajce.

Ovom prilikom razgovarali su sa velikim brojem stanovnika ovog povratničkog naselja koje danas čine uglavnom Srbi i Bošnjaci – njih oko dvije stotine. Infrastruktura u selu je loša, asfaltirani su samo neki dijelovi, rasvjeta također samo djelomično urađena, smeće se ne odvozi redovno, neki dijelovi sela nemaju ni osnovne uslove za život. Lokalne vlasti su ovo selo odavno zaboravile i za njega nema mjesta u bilo kakvim lokalnim planovima razvoja, niti se spominje prilikom pravljenja infrastrukturnih budžeta na bilo kojim nivoima. Valjda ovdje jednostavno nema dovoljno birača da bi vlastima bili interesantni.

Međutim, ovi vrijedni građani ne odustaju ni od svog Jajca, ni od suživota koji je simbol ovih prostora, i poruka koju su jučer poslali trenutnoj vladajućoj koaliciji  jeste  da spakuju svoje srebrene respiratore i u novembru ih odnesu iz Jajca, kako bi napokon svi mogli normalno prodisati i početi se nadati budućnosti naše djece i u Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo