Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 21:05 |

Sektor za odnose s javnošću PSBiH - ispravka vijesti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine saopćio je da je nehotičnom greškom, u današnjem izvještaju sa sjednice Privremene istražne komisije Predstavničkog doma PSBiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, naveo pogrešno ime jednog od sudija.

Kako pojašnjavaju, navedeno je da je obavljeno saslušanje Branka Petrića, a tačna informacije je da je obavljeno saslušanje sudije Suda Bosne i Hercegovine Branka Perića.

Iz Sektora se izvinjavaju zbog načinjene greške.

Molimo vas da koristite ovu verziju teksta:

Saslušanje sudije Suda Bosne i Hercegovine Branka Perića obavljeno je na 6. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH.

Privremena istražna komisija odlučila je da na saslušanje pozove i glavnu tužiteljku Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, kao i predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debeveca, saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Odlučeno je, također, da se na saslušanje pozovu i profesor dr. Zoran Pajić i profesor dr. Edin Šarčević, te tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Marković i sudija Vrhovnog suda Federacije BiH Goran Nezirović.

Službenici Sekretarijata PSBiH koji Privremenoj istražnoj komisiji pružaju stručnu i administrativno – tehničku podršku, zaduženi su da stupe u kontakt sa predloženim i dogovore moguće termine za svjedočenja pred Privremenom istražnom komisijom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu