Ekonomija     | 07.07.2020. 08:15 |

Podrška Općine Centar za 150 obrtnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas  će potpisati ugovore sa obrtnicima sa područja Općine Centar.

Naime, Općina Centar je u okviru mjera koje provodi na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, za podršku obrtnicima u rebalansu budžeta osigurala 300.000 KM.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koja obavljaju obrtničke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, bio je objavljen od 15. maja do 5. juna ove godine.

Nakon obrade pristiglih zahtjeva utvrđeno je da 150 obrtnika ispunjava uslove Javnog poziva, saopćeno je iz Općine Centar.

U skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije u BiH, potpisivanju današnjih ugovora u Općini Centar prisustvovat će petnaest obrtnika.

Planirano je da se ugovori sa preostalih 135 obrtnika potpišu u srijedu i četvrtak, 8. i 9. jula ove godine, u prostorijama Mjesne zajednice "Marijin Dvor", uz poštivanje svih preporuka i mjera.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana