Bosna i Hercegovina     | 07.07.2020. 08:44 |

Potpisani kolektivni ugovori sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja u PŽ

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 7. srpnja (FENA) - Kolektivni ugovori za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Posavskoj županiji (PŽ), koji će omogućiti povećanje koeficijenata za nastavnike i profesore u osnovnim i srednjim školama, potpisani su u ponedjeljak u Orašju.

Ugovore su potpisali predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić, uime Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Posavske županije Ivo Vuković te uime Samostalnog sindikata srednjeg obrazovanja ove županije Stjepo Pejić, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Posavske županije.

Predsjednik županijske vlade Đuro Topić kazao je kako se ovim ugovorima omogućilo povećanje koeficijenata za nastavnike i profesore u osnovnim i srednjim školama.

"Zahvaljujući i jednom i drugom pregovaračkom timu definirali smo sve ono što uređuje obaveze nas kao poslodavaca prema djelatnicima u obrazovanju, ali isto tako i samih djelatnika prema sustavu obrazovanja na području Posavske županije. Vjerujem da smo dobili kvalitetne ugovore koji će omogućiti da korigiramo i koeficijente za nastavnike i profesore u srednjim školama početkom sljedeće školske godine, a isto tako da uredimo sva ostala prava. Nadamo se da će naredna školska godina krenuti redovno i da će osnovno i srednje obrazovanje na području ove županije funkcionirati normalno, u izravnoj komunikaciji nastavnika i učenika", kazao je Topić.

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja PŽ-a Ivo Vuković izrazio je zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom te postignutim socijalnim dijalogom s predstavnicima Vlade PŽ.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Selvedin Šatorović čestitao je predsjednicima odbora sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja PŽ-a kao i predstavnicima Vlade PŽ na dobro obavljenom poslu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Javne rasprave o proglašenju zaštićenih krajobraza “Starača” i “Tišina”

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana