Stranačke aktivnosti     | 07.07.2020. 11:00 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Predsjedništvo Naroda i Pravde na sjednici održanoj 6. jula 2020. godine, donijelo je niz zaključaka vezanih za predstojeće lokalne izbore, od kojih je, svakako, najznačajnija puna podrška Naroda i Pravde zajedničkom kandidatu za načelnika Srebrenice.

Narod i Pravda daje punu podršku Aliji Tabakoviću, kandidatu za načelnika Općine Srebrenica, kojeg je predložio i podržao probosanski blok stranaka u Srebrenici. Iz Naroda i Pravde ističu kako Tabaković može računati na bezrezervnu podršku Naroda i Pravde tokom predstojeće kampanje, te da bi jedan od strateških ciljeva svih probosanskih stranaka trebao biti izbor načelnika Srebrenice, koji neće negirati genocid.

Također, na sjednici Predsjedništva Naroda i Pravde zaključeno je da je ovlašteno rukovodstvo Naroda i Pravde da može dogovarati zajednički nastup sa probosanskim strankama i u drugim općinama i gradovima gdje se procjenjuje da je zajednički nastup neophodan i gdje specifična situacija nalaže zajedničko djelovanje sa ciljem jačanja države i njenih institucija.

Iz Naroda i Pravde i ovim putem pozivaju sve probosanske stranke na dogovor, vodeći računa o građanima i državi, a ne samo interesima pojedinih stranaka i pojedinaca. Do zajedničkih kandidata mora se doći kroz široke konsultacije, koje bi uključivale relevantne političke aktere, a kandidati koji se predlažu, moraju imati ugled u lokalnoj zajednici, biti stručni i odgovorni prema javnom dobru, navode iz Naroda i Pravde.

Narod i Pravda na lokalnim izborima će se pojaviti sa listama u 42 općine i grada, u oba bosanskohercegovačka entiteta i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, uz moguće kandidate za načelnike u 32 općine i grada, što će, svakako, zavisiti od dogovora o uzajamnoj podršci sa drugim političkim organizacijama.

Predsjedništvo Naroda i Pravde donijelo je i odluku za imenovanje pet novih povjereništava, u Kalesiji, Kiseljaku, Kladnju  i Višegradu i Brčko Distriktu BiH, kao i za izmjene i dopune povjereništava za Sanski Most,  Tuzlu i  Veliku Kladušu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom