FENA biznis     | 07.07.2020. 16:01 |

Otvoren S BOX - samouslužna poslovnica Sparkasse Bank u centru Sarajeva

FENA Saopćenje

Simbolično otvorenje u znaku podrške domaćim brendovima

Otvoren S BOX - samouslužna poslovnica Sparkasse Bank u  centru Sarajeva

Sparkasse Bank je danas otvorila svoj prvi S BOX – modernu, samouslužnu poslovnicu ispred Doma armije u Sarajevu. Ova mini poslovnica je jedinstvena po tome što se ne nalazi u okviru postojećih lokacija ili objekata banke, nego je samostalna jedinica na otvorenom parking prostoru u uskoj gradskoj jezgri, gdje klijenti mogu obavljati bankarske transakcije 24/7.  

Poštujući preporučene preventivne mjere u aktuelnoj situaciji, Sparkasse Bank je svoj unikatni S BOX otvorila bez svečanog obilježavanja i okupljanja zvanica, ali presijecanje vrpce nije izostalo. Vrata prostora je simbolično otvorila prva korisnica usluge mini poslovnice, kojoj su predstavnici banke uručili i prikladan poklon. Također, banka je otvorenje nove lokacije iskoristila kao priliku da pošalje još jednu poruku podrške bh. proizvođačima i brendovima, na čijoj promociji aktivno radi u proteklom periodu. Tako će u prvoj sedmici rada S-Boxa, svi korisnici usluga na poklon dobiti domaći paket osvježenja – organski sok bh. brenda „Igman“ i originalnu „Bashka“ čokoladu iz slatkog programa ovog domaćeg porodičnog obrta.

„S BOX je iskorak i nadogradnja našeg koncepta 24h Zona koje Sparkasse Banka ima širom BiH, ali na način da klijentima budemo dostupni tamo gdje je to njima najpotrebnije, a ne isključivo u okviru postojećih poslovnica ili objekata. Ovaj koncept samouslužne bankarske poslovnice kao samostalne jedinice u prostoru je svakako novitet, a vjerujemo da ćemo i sa odabirom lokacije našim klijentima ponuditi dodatnu vrijednost. Odlučili smo se za postavku S BOX-a na parking prostoru u uskoj gradskoj jezgri Sarajeva, tako da naši korisnici mogu obaviti transakcije u roku nekoliko minuta, bez potrebe za traženjem parking mjesta da bi posjetili poslovnicu banke. Ovo je samo jedna u nizu inovacija na kojima aktivno radimo, sa ciljem da se kroz nove, savremene finansijske servise poput online usluga i samouslužnih uređaja, približimo našim klijentima. Na kraju, aktuelna situacija nam svima, kao pojedincima i institucijama donosi jednu novu dimenziju odgovornosti. Upravo zato, savjetujemo našim klijentima da koriste prednosti obavljanja finansijskih poslova bez čekanja u redu, na diskretan i sigurniji način, kakve upravo nudi S BOX“, izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Sektora za razvoj poslovanja sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Bank.

Sa današnjim otvaranjem S BOX-a, prestaje sa radom 24h Zona Sparkasse Bank u ulici Ferhadija, a nova samouslužna poslovnica ispred Doma armije opremljena je uređajima koji klijentima nude posebnu fleksibilnost, sigurnost i uštedu vremena. Depozitni uređaj (DATM) pravnim licima omogućava polog pazara bez ograničenja radnim vremenom banke, dok se na multifunkcionalnom bankomatu mogu vršiti uplate i isplate po tekućem računu te konverzija valuta.

 

Kontakt informacije:

Direkcija za marketing, komunikacije i kvalitet usluge
Sparkasse Bank dd, 71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7

Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395
Fax: +387 (0)33 280 394

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Organizovano umrežavanje austrijskih i bh. turističkih agencija

Osiguranje na dlanu: Kupovina Vienna osiguranja putem Sparkasse SIMPL mBankinga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo