Bosna i Hercegovina     | 08.07.2020. 12:23 |

Na području Tešnja pronađen zasad indijske konoplje

FENA Saopćenje

TEŠANJ, 8. jula (FENA) - Policijski službenici Policijske stanice (PS) Tešanj došli su do određenih informacija i saznanja o postojanju zasada indijske konoplje na području Lepenice, općina Tešanj. U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, kriminalistički istražitelji PS Tešanj obišli su lokalitet, gdje su u šumi pronašli zasad 10 stabljika indijske konoplje visine od 80 do 140 cm i 760 stabljika visine od 20 do 50 cm.

O tome je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koji je ovlastio službenike PS Tešanj za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Sporne stabljike su izuzete sa mjesta pronalaska i bit će dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, radi vršenja  potrebnih vještačenja.

Službenici PS Tešanj nastavljaju s provjerama i prikupljanjem operativnih saznanja radi otkrivanja i procesuiranja osoba koje su izvršile zasad navedenih stabljika i time počinila krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH - Ukrajina

U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prometa droge i držanja oružja

Osumnjičeni za međunarodno krijumčarenje narkotika u sklopu 'Sky predmeta' izručen bh. pravosuđu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom