Bosna i Hercegovina     | 08.07.2020. 12:24 |

Višković: Nema novih mjera, pripremamo tri kovid bolnice

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 8.jula (FENA) - U Republici Srpskoj neće biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja koronavirusa, ali će biti povećane kazne za one koji se ne pridržavaju mjera koje su na snazi – rekao je entitetski premijer Radovan Višković.

- Prema neodgovornim bit će primjenjivane zakonski propisane sankcije – rekao je on i dodao da je više od 80 posto građana RS poštovalo propisane mjere i ne mogu biti taoci neodgovornih, koji treba da budu sankcionisani.

Kazao je i da se lokacija stare zgrade hirurgije u Banjoj Luci priprema za kovid bolnicu, kao i objekti u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, ukoliko bude potrebno za njima u narednom periodu, posebno na jesen, a bit će osigurana i potrebna količina zaštitne opreme.

Podsjetio je da sve mjere suzbijanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 20. jula, a da je odgovorno ponašanje svakog pojedinca najefikasniji način zaštite čitave zajednice.

Kazao je da očekuje imenovanje novog direktora policije RS, jer dosadašnji Darko Ćulum preuzima čelnu funkciju u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

- Nadam se da ćemo u skladu s procedurama doći u situaciju da Nezavisni odbor predloži novog direktora policije – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

Nakon sastanka s predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS "Mrvice", rečeno je da je Kabinet predsjednika Vlade RS donirao 50.000 KM ovom udruženju za nabavku aparata za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'