FENA biznis     | 09.07.2020. 11:29 |

Još samo dva dana za prijave na šesto izdanje Jahorina Ultra traila

FENA Saopćenje

Saopštenje za medije, 8.7.2020. godine

Još samo dva dana za prijave na šesto izdanje Jahorina Ultra traila

Šesto izdanje Jahorina Ultra traila se bliži i prijave za takmičenje koje će se održati 25. i 26. jula na Jahorini su u toku još samo dva dana. Do sada je prijavljeno više od 260 takmičara koji će trčati trail stazama sa ciljem osvajanja ITRA bodova. Predstavljene su i rute staza  dužina od 14, 23, 49 i 88 km izmjenjene u odnosnu na prethodnu godinu sa poboljšanim markacijama i startom i ciljem kod hotela Vučko. Predstavljen je i izgled startnog paketa u kojem trkači dobijaju posebno dizajnirane majice, rukave, bandane i startni broj. Organizatori savjetuju da izbor za smještaj bude hotel Vučko, koji je za učesnike ovog takmičenja obezbjedio posebne cijene i uslove.


Ambasador ovogodišnjeg JUT-a je Jovica Spajić, svjetski trail trkač koji će biti na Jahorini, održati predavanje i razmijeniti iskustva sa svim učesnicima JUT-a. Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, nagrade sponzora ali i učešće na parterskim trkama Cappadocia Ultra Trail, 100 milja Istre kao i Ultra Trail Vipava Valley koje su članice svjetskog trail toura.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave putem linka https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1188 i  podsjećaju ih da su prijave i uplate moguće do 10. jula. Prijave za volontere su takođe moguće i to putem linka u nastavku https://jahorinatrail.com/sample-page/ Za učešće na trkama, takmičari trebaju imati iskustva u kretanju u planinskom okruženju, u zavisnosti da li biraju Mini (14 km), Midi (23 km), Maxi (49 km) ili Ultra (88 km) stazu moraju posjedovati solidnu ili izvrsnu fizičku kondiciju te prikladnu obuću i odjeću za kretanje po šumskim, zemljanim putevima ili planinarskim stazama kao i dodatnu opremu na trkama na kojima je organizator istu propisao kao obaveznu.

Medijski pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja Jahorina Ultra Traila su N1, RSG I ANTENA SARAJEVO, NEZAVISNE NOVINE, GLAS SRPSKE I LILIUM.

Svojom ponudom i u toku ljetne sezone koja je nedavno počela obogaćena i novim ljetnim atrakcijama Jahorina je centar zbivanja a događaj međunarodnog karaktera kakav je Jahorina Ultra trail itekako doprinosi atraktivnosti i popularnosti ove planine i u ljetnom periodu.

Vizuelna rješenja moguće je preuzeti sa linka u nastavku OVDJE

Sanja Ćeremidžić

Olimpijski centar Jahorina
PR ASSOCIATE
sanja.ceremidzic@oc-jahorina.com
+387 65 435 787        

Olimpijski centar Jahorina © Sva prava zadržana

Odjavite se sa newslettera. Pregledajte mail u web browseru.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinje ljetnja sezona na Jahorini

U julu Detox Jahorina program, posvećen zdravlju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou

Aprilsko skijanje na Jahorini i pripreme za sjajnu ljetnju sezonu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'