Stranačke aktivnosti     | 09.07.2020. 20:27 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH koji se odnose na grad Mostar. Izmjene Izbornog zakona  BiH nisu onakve za kakve se Stranka za Bosnu i Hercegovinu zalagala. Međutim, građani Mostara su predugo građani drugog reda, bez mogućnosti izbora svojih predstavnika, bez Gradskog vijeća, bez razvoja, sa vršiocima dužnosti duže od dvanaest godina, što je nezabilježeno u političkoj praksi.U tom kontekstu, podržavamo Izborni zakon BiH i ako nije idealan, ali će ipak rezultirati održavanjem izbora, i ciljem da Mostar ne bude „grad slučaj“ i da se život građana Mostara vrati u normalu.

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu smatra da je manjkavost određenih rješenja u izmjenama Izbornog zakona BiH moguće donekle kompenzirati zajedničkom listom svih probosanskih stranaka u Mostaru.

U tom smislu pozivamo sve probosanke stranke da ostave po strani sve međusobne nesporazume i da se hitno pristupi dogovoru oko formiranja zajedničke liste za Gradsko vijeće grada Mostara.

Takođe, Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu izražava nezadovoljstvo što se nije iskoristila prilika da se izmjenama Izbornog zakona BiH uvede elektronsko glasanje, što bi sam izborni proces dodatno demokratiziralo.

Press služba S BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!