Regija     | 10.07.2020. 08:20 |

Treći dan prosvjeda u Srbiji bez sukoba i nasilja

FENA Agencije

BEOGRAD, 10. srpnja (FENA) - U više srbijanskih gradova, među kojima i u Beogradu, u četvrtak su održani mirni prosvjedi, a za razliku od prethodna dva dana nije bilo sukoba između policije i prosvjednika.

Nekoliko tisuća ljudi, uglavnom mlađih, sjedili su na cestama i pločnicima u glavnom gradu Srbije, Nišu, Novom Sadu, Čačku i još nekoliko gradova.

"Ovo večeras je čisti građanski prosvjed“, rekao je glumac Sergej Trifunović, koji je tijekom prosvjeda u srijedu navečer ozlijeđen u napadu, kako je ocijenio, "ubačenih državnih elementa".

Trifunović je u razgovoru s reporterom N1 rekao kako "za sada nema desničara, Levijatana i drugih 'državnih elemenata' ", za koje smatra da su ekstremisti ubačeni kako bi isprovocirali sukobe policije s građanima.

Građani su u Beogradu sjedili ispred Skupštine Srbije, dok je na stubištu ispred te institucije sjedilo pedesetak policajaca sa štitovima i kacigama.

Hina prenosi kako je nekoliko manjih skupina pokušavalo isprovocirati većinu da ustanu sa ceste, a s druge strane skupina studenata reagirala je porukama "Sjedi, ne nasjedaj".

Kasno sinoć predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u živom uključenju za televiziju Pink iz Pariza rekao je da mu prosvjedi nikada nisu smetali, ali da trenutno nisu sigurni zbog širenja koronavirusa.

"Radite šta god hoćete, ne smetate nam uopće. Ma kako to bilo neodgovorno", poručio je Vučić.

Novi val prosvjeda u Srbiji krenuo je u utorak nakon što je Vučić najavio pooštravanje restriktivnih mjera te ponovno uvođenju policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'