Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 10:35 |

Nenadić: Juli mjesec šutnje i bolnog sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podržao je akciju prikupljanja fildžana za umjetničku postavku "Što te nema”, i time dao svoj doprinos ovom simboličnom projektu posvećenom žrtvama genocida u Srebrenici.

“Što te nema”, naziv je poznate putujuće izložbe koja se kreira od 8.372 fildžana, koji simbolizuju isti toliki broj žrtava genocida. 

- Juli je tužan mjesec za svakoga iskrenog Bosanca i Hercegovca. Taj mjesec šutnje je vrijeme bolnog sjećanja na žrtve srebreničke tragedije. Izložba će nas uvijek podsjećati i na neispijenu bosansku kafu, na prazne fildžane koji upozoravaju i opominju da su mnoge supruge, majke, sestre, komšije, ostali uskraćeni piti kafu sa svojim najdražim. I ovom prilikom izražavam iskrenu sućut zbog gubitka njihovih najmilijih - poruka je premijera Nenadića.

U organizaciji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari umjetnička instalacija "Što te nema" bit će postavljena danas u Memorijalnom centru, u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Sabor Islamske zajednice podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Srbija: Vučić pisao europskim čelnicima u povodu najava o prijemu Kosova u Vijeće Europe

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!