Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 15:05 |

Izvještaj protiv Seferovića zbog trgovine djecom

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 10.jula (FENA) – Policija RS-a podnijela je izveštaj protiv tri osobe, inicijala J.S. i LJ.S. iz Sarajeva i A.S. iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo trgovina djecom.

Sumnjiče se da su navedeno krivično djelo počinili u periodu od decembra 2018. do februara ove godine na području Banje Luke na štetu jedne maloljetne ženske osobe.

Izvještaj je podnesen Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Ljube Seferovića iz Sarajeva, njegovog sina Jasmina, te Almase Suljemanović iz Mostara, majke maloljetne djevojčice koja je prodana za 2.000 maraka.

Prema navodima iz izvještaja, oni su u periodu od od decembra 2018. do februara ove godine kada je slučaj otkriven, na području grada Banje Luka izvršili krivično djelo trgovina djecom.

Osumnjičeni Jasmin Seferović je, navodno, vrbovao, držao i prihvatio maloljetnicu (17), radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije.

Ljubo Seferović, koji je javnosti poznat kao optuženi iz postupka koji se vodio za smrt Sarajlije Dženana Memića, u kojem je oslobođen krivice, u slučaju trgovine djecom tereti se da je kupio, odnosno, na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu maloljetnu djevojčicu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

KS - U 2023. evidentirana dva slučaja trgovine ljudima i jedan slučaj krijumčarenja ljudi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo