Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 18:11 |

Osnovano Udruženje "Zavičaj" čiji su članovi porijeklom iz Olova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Osnovano je Udruženje građana "Zavičaj" čiji su članovi iz Olova, mjesta udaljenog 50-ak kilometara od Sarajeva, koje je nekad pripadalo sarajevskoj regiji.

Među ciljevima Udruženja su očuvanje i promocija historijskih, prirodnih, kulturnih i ekonomskih potencijala, zaštita životne okoline, afirmacija položaja i statusa mladih iz Olova, nastanjenih na području Vogošće i Kantona Sarajevo. 

Skupštinom je finalizirana i ozvaničena dugogodišnja ideja za osnivanje Udruženja. U vrijeme ekspanzije promocije i prezentacije kako turističkih tako i kulturnih i historijskih potencijala BiH, udruženje bi imalo i taj zadatak u mjesecima borbe s pandemijom koronavirusa, saopćila je ova asocijacija.

Osnivačka skupština je održana u Vogošći u prisustvu oko 50 stanovnika navedene općine, mladih, obrazovanih i uspješnih ljudi, rođenih ili odraslih u Olovu.

Prema saopćenju, svi ti mladi ljudi, uglavnom akademski obrazovani, rođeni su ili živjeli na području općine Olovo, a stanovnici glavnog grada postali su nakon završene osnovne ili srednje škole, u potrazi za akademskim obrazovanjem, zaposlenjem, uspješnijom životnom sredinom.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Olovo dobija savremeni bazenski kompleks na termalnu vodu 

U Solunu kod Olova održana tradicionalna Šehidska dova

Vlada ZDK i Općina Olovo grade obdanište, novu školu i vanjske termalne bazene

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo