Bosna i Hercegovina     | 11.07.2020. 17:44 |

Studentski parlament UNSA organizirao akciju čišćenja mezara u Potočarima

FENA Saopćenje

POTOČARI, 11. jula (FENA) - Nekoliko desetina studenata Univerziteta u Sarajevu u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu prisustvovalo je komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici, nakon čega su organizovali tradicionalnu akciju čišćenja mezarja.

Studentski parlament godinama organizira posjete Memorijalnom centru u Potočarima, a i ove godine su došli u velikom broju, uprkos smanjenom broju pristunih s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Studenti najvećeg univerziteta u Bosni i Hercegovini poručuju da nikada neće dozvoliti zaborav genocida u Srebrenici i u drugim dijelovima države te naglašavaju da će u budućnosti svojim znanjem i trudom učiniti sve kako se genocid i agresija više nikada ne bi ponovili.

Na putu su obišli i nanu Fatu Orlović, koja je simbol borbe za pravdu povratnika u manji bosanskohercegovački entitet. Pored Memorijalnog centra u Potočarima, obišli su i memorijalne centre Veljaci (Bratunac) i Rakitno (Vlasenica), saopćeno je iz Studenstkog parlamenta. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović: 9. januar nije datum za slavljenje, očekujem poduzimanje mjera od OHR-a

Premijer Nikšić s delegacijom Vlade Federacije BiH u Potočarima: Da se nikad više i nikome ne ponovi

Eichhorst u Potočarima: Ono što se desilo ovdje prije 28 godina ne smije biti zaboravljeno

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo