Servisne informacije     | 12.07.2020. 08:38 |

U Bosni oblačno, u Hercegovini umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Bugojno, Sanski Most i Tuzla 15, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 16, Banja Luka i Bijeljina 17, Grude 22, Široki Brijeg 23, Mostar, Neum i Trebinje 25 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima s kišom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'