Bosna i Hercegovina     | 12.07.2020. 17:34 |

DF - Hrvatska vlada treba povući odluku kojom vrijeđa brojne građane BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Demokratska fronta (DF) poziva Vladu Republike Hrvatske da povuče restriktivne mjere u vezi s ulaskom građana Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

- Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Hrvatsku omogućava samo građanima BiH koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprječavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dviju država nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije - smatraju iz DF-a.   

Navode da se brojni bh. građani, među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju duboko uvrijeđenima zbog takve odluke.

- Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa, na koje se Vlada R Hrvatske često poziva, preispita i povuče spomenutu odluku. Ako takva odluka ostane na snazi sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine, koji obično ljetuju na Jadranu i novac ostavljaju u Hrvatskoj - ističe se u saopćenju iz DF-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'