Svijet     | 13.07.2020. 17:59 |

Španija neće uvesti obavezno nošenje maski

FENA Internet

MADRID, 13. jula (FENA) - Španska vlada ne planira uvoditi obavezno korištenje maski za lice širom zemlje na lokacijama gdje se može pridržavati fizičke distance, izjavio je u ponedjeljak izvor iz ministarstva zdravstva, nakon što su ih nekoliko regija uvele kao obavezne u svim okolnostima.

Španske regije već imaju alate koji su im potrebni za rješavanje otprilike 100 lokaliziranih klastera koji su se pojavili širom zemlje, dodao je izvor, javio je Reuters.

Ove vijesti su uslijedile nakon što je prošle sedmice španska regija Extremadura slijedila primjer Katalonije i Balearskih otoka uvodeći obavezno nošenje maski.

Restriktivne mjere u toj regiji okončane su sredinom juna, ali je broj novih dnevnih slučajeva zaraze u nekim njenim oblastima počeo da raste.

Uvođenje obaveznog nošenja maski na Balearskim otocima u Mediteranskom moru, razbjesnilo je lokalna poslovna udruženja. Otoci, koji uključuju Ibizu, Mallorcu i Menorcu, popularna su evropska turistička destinacija.

Konfederacija Balearskih poslovnih udruženja tvrdi da regionalna vlada uvodi stroža ograničenja od onih koje potencijalni turisti imaju u svojim zemljama i da će ih ta mjera obeshrabriti da dođu na Baleare, prenosi AP.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Katalonski separatista Puigdemont objavljuje namjeru o kandidaturi za predsjednika nemirne regije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo