Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Realno je da SNSD nakon toliko vremena izgubi Banja Luku. Mislim da je vrijeme zrelo za promjene. Nismo još završili pregovore sa PDP-om ali blizu smo dogovora koji će značiti još više vjetra u leđa opoziciji i njenom zajedničkom kanidatatu za gradonačelnika u Banja Luci – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Banja Luka treba da bude moderan grad i evropska Banja Luka je nešto na čemu vrijedi raditi u budućnosti“ – naglasio je Šarović ističući da ukoliko bude izbora realno je da od novembra na čelu Banja Luke bude Draško Stanivuković, mlad i perspektivan narodni poslanik.

Govoreći o najavi Vlade RS o investicijama u lokalne zajednice Šarović kaže da u narednom periodu Vlada nije sposobna da održava tekuću likvidnost a ne da razmišlja o investicija u lokalne zajednice ističući da se radi o predizbornim trikovima SNSD-a.

„Kandidat SNSD-a u Tesliću se kao namjestio našem kandidatu Miličeviću jer je on ima sjajnu pobjedu nad njim prije godinu dana i mislim da će ga Milan Miličević ponovo pomesti u Tesliću kao i mnogo puta ranije“ – istakao je Šarović, govoreći o izborima u Tesliću.

Šarović je naglasio da je SDS glasao za nove članove Centralne izborne komisije i tako uticao da se CIK promjeni.

„CIK je danas nezavisniji nego što je bio do sada i to je zabrinulo SNSD i Milorada Dodika. Bilo je mnogo krađa na prethodnim izborima. Bilo je mnogo krađa koje je Centralna izborna komisija dozvolila i pristala da bude samo nijemi posmatrač malverzacija. Za poštene izbore je mnogo bolja situacija nego što je do sad bila“ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.