Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 08:47 |

Izrečena presuda u predmetu Rajo Kikić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i ročišta za izricanje krivičnopravne sankcije, izrekao je 10. jula presudu u predmetu Rajo Kikić kojom je optuženi oglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Sud je Kikića osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci. Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme koje je proveo u pritvoru i to od 18. marta do 6. maja 2020. godine. Od optuženog Raje Kikića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20 eura.

Optuženi Rajo Kikić kriv je što je 16. marta 2020. godine, u svojstvu službene osobe - graničnog policajca Granične policije BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, vršeći poslove kontrole putnika i vozila, zahtijevao i primio dar kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe iako je to bio u obavezi po Odluci Vijeća ministara od 15. marta 2020. o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH.

Osobama koje su dolazile iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa (Republika Austrija) dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio novčanicu u iznosu od 20 eura, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Produžen pritvor Debevcu i Mehmedagiću

Prezentirani rezultati studije o izvodljivosti uvođenja broja za hitne slučajeve '112'

Naređeno raspisivanje međunarodne potjernice za Milenkom Živanovićem

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom